Hărți și planuri

Mai jos găsești o serie de hărți și planuri sau colecții de astfel de materiale pe care le-am întâlnit de-a lungul timpului și care mi s-au părut a fi foarte interesante sau utile.


A


ARBORI REMARCABILI DIN ROMÂNIA (30 iunie 2018)

Această pagină web este dedicată arborilor remarcabil din țara noastră. Demersul dorește să motiveze și să inspire comunitățile locale să utilizeze acești arbori pentru întărirea coeziunii comunității și a identității locale, protejând în același timp habitate sălbatice de importanță majoră pentru toată Europa.

 


C


CAROURI CADASTRALE BUCUREȘTI (30 iunie 2018)

Aici pot fi găsite planurile cadastrale ale Bucureștiului realizate în anii ’70-’80. Baza de date conține carourile la scara 1:500 și 1:2000. Cum o parte dintre aceste planuri nu mai exista, amplasarea carourilor pe o hartă cred că este extrem de utila pentru a nu mai pierde timpul cu căutarea materialelor într-o bază de date tradițională.

 


F


FOSTUL BUCUREȘTI (25 octombrie 2017)

Acesta este un site unde, peste imaginea satelitară a Bucureștiului, sunt suprapuse fotografii aeriene făcute de-a lungul timpului cu diverse ocazii. Se pot observa astfel schimbările care au survenit în țesutul orașului.

 


G


GOOGLE EARTH TIMELAPSE (30 iunie 2018)

Aceasta este o hartă-video care permite vizualizarea modului în care Pământul a evoluat de-a lungul unei perioade de 32 de ani (între 1984 și 2016). Aceasta permite căutarea și urmărirea oricărui punct de pe glob precum și integrarea în cadrul altor pagini web.

 


I


IMAGINE AERIANĂ BUCUREȘTI 1943 (1) (25 octombrie 2017) 

Imagine aeriană a Bucureștiului care înglobează spațiul situat între fortul Chitila  și zona Timpuri Noi.

 

IMAGINE AERIANĂ BUCUREȘTI 1943 (2) (25 octombrie 2017) 

Imagine aeriană a Bucureștiului care prezintă zona Mihai Bravu.

 


R


REGISTRUL ANCPI (30 iunie 2018)

Agenția Națională de Cadastru și Publicitate Imobiliară (ANCPI) înregistrează imobilele de pe teritoriul României. Prin intermediul acestui site pot fi urmărite online evidențele de cadastru și carte funciară.

 


T


THE TRUE SIZE OF … (25 octombrie 2017)

Aceasta este o hartă care te ajută să înțelegi dimensiunea țărilor care este distorsionată de regulă de prezentarea convențională a globului pamântesc. Ca să vezi mai exact cum funcționează harta te sfătuiesc pentru început să selectezi orașul-stat Vatican și să îl suprapui peste strada pe care stai tu sau peste un alt spațiu căruia îi cunoști dimensiunile.