Hărți și planuri

Mai jos se regăsesc o serie de hărți și planuri sau colecții de astfel de materiale pe care le-am întâlnit de-a lungul timpului și care mi s-au părut a fi foarte interesante sau utile.

A B C D E F H I J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V X Y Z

A

ARBORI REMARCABILI DIN ROMÂNIA

30 iunie 2018

Această pagină web este dedicată arborilor remarcabil din țara noastră. Demersul dorește să motiveze și să inspire comunitățile locale să utilizeze acești arbori pentru întărirea coeziunii comunității și a identității locale, protejând în același timp habitate sălbatice de importanță majoră pentru toată Europa.

C

CAROURI CADASTRALE BUCUREȘTI

30 iunie 2018

Aici pot fi găsite planurile cadastrale ale Bucureștiului realizate în anii ’70-’80. Baza de date conține carourile la scara 1:500 și 1:2000. Cum o parte dintre aceste planuri nu mai exista, amplasarea carourilor pe o hartă cred că este extrem de utila pentru a nu mai pierde timpul cu căutarea materialelor într-o bază de date tradițională.

F

FOSTUL BUCUREȘTI

25 octombrie 2017

Acesta este un site unde, peste imaginea satelitară a Bucureștiului, sunt suprapuse fotografii aeriene făcute de-a lungul timpului cu diverse ocazii. Se pot observa astfel schimbările care au survenit în țesutul orașului.

G

GOOGLE EARTH TIMELAPSE

30 iunie 2018

Aceasta este o hartă-video care permite vizualizarea modului în care Pământul a evoluat de-a lungul unei perioade de 32 de ani (între 1984 și 2016). Aceasta permite căutarea și urmărirea oricărui punct de pe glob precum și integrarea în cadrul altor pagini web.

I

IMAGINE AERIANĂ BUCUREȘTI 1943 (1)

25 octombrie 2018

Imagine aeriană a Bucureștiului care înglobează spațiul situat între fortul Chitila și zona Timpuri Noi.

 

IMAGINE AERIANĂ BUCUREȘTI 1943 (2)

25 octombrie 2018

Imagine aeriană a Bucureștiului care prezintă zona Mihai Bravu.

M

MAPIRE

26 octombrie 2019

Bază de date cu hărți istorice care pot fi consultate în paralel prin funcția syncronized view.

R

REGISTRUL ANCPI

30 iunie 2018

Agenția Națională de Cadastru și Publicitate Imobiliară (ANCPI) înregistrează imobilele de pe teritoriul României. Prin intermediul acestui site pot fi urmărite online evidențele de cadastru și carte funciară.

T

THE TRUE SIZE OF …

25 octombrie 2018

prezentarea convențională a globului pamântesc. Ca să vezi mai exact cum funcționează harta te sfătuiesc pentru început să selectezi orașul-stat Vatican și să îl suprapui peste strada pe care stai tu sau peste un alt spațiu căruia îi cunoști dimensiunile.

NOTĂ

Acest site este o proprietate privată și trebuie tratat ca atare.

Comentariile lăsate de utilizatori vor fi păstrate doar în cazul în care reprezintă întrebări ce au legătură cu tema generală a acestui site sau exprimă comentarii argumentate sau sugestii pertinente. Nimeni nu are obligația de a-și petrece timpul aici prin urmare nici eu nu am obligația de a suporta frustrările cuiva.

Mulțumesc anticipat tuturor celor care vor contribui de-a lungul timpului la îmbunătățirea conținutului acestui site.

DISCLAIMER

Conţinutul acestui site nu reprezintă sub nici o formă poziţia oficială a Asociației Peisagiștilor din România - AsoP sau a altei organizații ori instituții la care sunt afiliată.

Informațiile prezentate pe acest website pot fi reproduse numai în scopuri necomerciale și în mod obligatoriu cu menționarea sursei. Excepție de la cazul specificat mai sus fac materialele în cazul cărora este menționat în mod expres faptul că provin din alte surse. În cazul acestora din urmă se vor aplica acele condiționări impuse de autor/autori sau de reglementările legale în vigoare.