Peisagistica la 20 de ani – episodul #1 … Iulia Dobrovie, promoția 2010

8 nov. 2018 | Peisagistică

Diana Culescu

În octombrie 2018, școala de peisagistică pe care am absolvit-o eu a aniversat 20 de ani de la înființare.

Pe numele ei complet Specializarea Peisagistică a Facultății de Horticultură din cadrul Universității de Științe Agronomice și Medicină Veterinară București (USAMVB), aceasta este în fapt primul program de învățământ superior de profil dezvoltat în România.

La o așa ocazie normal că ne-am întâlnit cu mic cu mare pentru a ne bucura împreună de eveniment. 

imagine de grup la aniversarea a 20 de ani de peisagistica in Romania la USAMVB

Pentru mine, acesta a fost un prilej minunat ca să-mi revăd foștii profesori și colegi de facultate. De asemenea, am reîntâlnit cu această ocazie o parte dintre foștii mei studenți precum și alți absolvenți din toate generațiile care au ieșit de pe băncile acestei școli din 2003 și până acum. Mi s-a părut simpatic faptul că am avut alături de noi și studenți care urmează în prezent Specializarea Peisagistică a USAMVB.

Pe lângă discursurile de deschidere și discuțiile din pauzele de cafea și de prânz, un lucru extraordinar care s-a întâmplat la aceasta aniversare este faptul că absolvenți din 12 promoții (din totalul de 16 care au finalizat până în prezent această specializare) și-au prezentat activitatea și au împărățit din experiența acumulată în mediul profesional de la ieșirea din facultate și până în prezent. 

Atmosfera a fost superbă! Și cred că asta se vede foarte bine în imaginile de mai jos realizate de Mihai Răitaru, care este și el absolvent al acestei școli.

Iar faptul că am putut să văd ce schimbări a generat existența acestei școli – în România, dar și în alte țări – a fost extrem de emoționant. În lumea în care trăiesc eu, lume în care administrația publică crede că peisagistică se rezumă la a strânge frunzele din parcuri în saci de plastic pentru a le arunca la gunoi, această întâlnire a fost pentru mine precum o imensă gură de aer proaspăt. 

Acum mă bucur că mi-a venit ideea de a filma prezentările. Este foarte adevărat că videoclipurile rezultate nu au cea mai grozavă calitate însă imortalizează acest moment din viața Peisagisticii USAMVB.  De asemenea, mă gândesc că pe viitor ele pot inspira alți specialiști sau studenți și, chiar mai mult, pot oferi argumente celor care se întreabă la un moment dat dacă este o idee bună sau nu să o apuce pe acest drum profesional.

Așadar, în perioada următoare am să pun online, rând pe rând, toate videoclipurile realizate la aniversarea a 20 de ani de învățământ de peisagistică în cadrul USAMVB.

Încep acum cu prezentarea făcută de Iulia Dobrovie – promoția 2010, care ne-a încântat cu lucrurile minunate pe care le face în prezent în Elveția, la Zurich.

Urmează curând un alt episod 😀

Vizionare plăcută!

0 Comentarii

NOTĂ

Acest site este o proprietate privată și trebuie tratat ca atare.

Comentariile lăsate de utilizatori vor fi păstrate doar în cazul în care reprezintă întrebări ce au legătură cu tema generală a acestui site sau exprimă comentarii argumentate sau sugestii pertinente. Nimeni nu are obligația de a-și petrece timpul aici prin urmare nici eu nu am obligația de a suporta frustrările cuiva.

Mulțumesc anticipat tuturor celor care vor contribui de-a lungul timpului la îmbunătățirea conținutului acestui site.

DISCLAIMER

Conţinutul acestui site nu reprezintă sub nici o formă poziţia oficială a Asociației Peisagiștilor din România - AsoP sau a altei organizații ori instituții la care sunt afiliată.

Informațiile prezentate pe acest website pot fi reproduse numai în scopuri necomerciale și în mod obligatoriu cu menționarea sursei. Excepție de la cazul specificat mai sus fac materialele în cazul cărora este menționat în mod expres faptul că provin din alte surse. În cazul acestora din urmă se vor aplica acele condiționări impuse de autor/autori sau de reglementările legale în vigoare.

Share This