Back

Landscape

Aceasta este o ”unealtă” impresionantă  și gratuită pentru redimensionarea și optimizarea unei singure imagini pentru mai multe platforme social media în același timp. Practic, în cadrul acestei aplicații online se încarcă o imagine, apoi se selectează toate platformele dorite (Facebook, Twitter, GooglePlus, LinkedIn, Pinterest, YouTube și Instagram), după care pentru fiecare dintre aceste se poate alege tipul de format de imagine vizat (imagine de profil, banner, fotografie pentru postare, etc.). În final, aplicația generează o arhiva ce poate fi salvată pe calculator în care se regăsesc toate formatele dorite. Este important de precizat și faptul că aplicația oferă posibilitatea de a personaliza imaginea pentru orice alte dimensiuni necesare. Practic, după doar câteva click-uri, ai la dispoziție toate imaginile necesare pentru a crea un aspect unitar pentru mai multe conturi social media. Eu momentan folosesc Landscape pentru a realiza bannerele și imaginile de profil pentru pagina mea de Facebook Diana Culescu peisagista și pentru conturile de TwitterGooglePlus și LinkedIn.

VideoGrabber

Aceasta este o platformă pentru prelucrare video. Cel mai interesant instrument este Record Screen care poate fi folosit pentru a face capturi de ecran. Este foarte util de exemplu pentru înregistrarea video și audio a întâlnirilor online. Aplicația este intuitivă și extrem de ușor de utilizat.

Unsplash

Aceasta este o bază de date cu imagini și filme puse la dispoziția publicului gratuit, fără drepturi de autor. Fotografiile de pe această platformă pot fi utilizate, copiate, modificate și distribuite (chiar și în scopuri comerciale) fără a cere permisiunea autorului și fără a menționa sursa. Menționarea sursei este însă apreciată prin prisma faptului că autorii se simt apreciați și sunt astfel motivați să contribuie în continuare cu astfel de materiale. De asemenea, și tu poți contribui la îmbogățirea acestei baze de date.

 

PixaBay

Aceasta este o bază de date cu imagini și filme puse la dispoziția publicului gratuit, fără drepturi de autor. Poți utiliza, copia, modifica și distribui materialele de pe acest site (chiar și în scopuri comerciale) fără a cere permisiunea autorului și fără a menționa sursa (licență Creative Commons CC0).  De asemenea, poți participa la rândul tău la îmbogățirea acestei baze de date. Eu folosesc imagini de pe acest site pentru a această pagină web,  pentru pagina mea de Facebook Diana Culescu peisagista și pentru conturile de TwitterGooglePlus  și LinkedIn.