Mai jos se regăsesc o serie de hărți, planuri sau imagini aeriene și colecții de astfel de materiale pe care le-am întâlnit de-a lungul timpului și care mi s-au părut a fi foarte interesante sau utile.
Aici pot fi găsite planurile cadastrale ale Bucureștiului realizate în anii ’70-’80. Baza de date conține carourile la scara 1:500 și 1:2000. Cum o parte dintre aceste planuri nu mai exista, amplasarea carourilor pe o hartă cred că este extrem de utila pentru a nu mai pierde timpul căutând materialele într-o bază de date tradițională.
Agenția Națională de Cadastru și Publicitate Imobiliară (ANCPI) înregistrează imobilele de pe teritoriul României. Prin intermediul acestui site pot fi urmărite online evidențele de cadastru și carte funciară.
Acesta este un site unde, peste imaginea satelitară a Bucureștiului, sunt suprapuse fotografii aeriene făcute de-a lungul timpului cu diverse ocazii. Se pot observa astfel schimbările care au survenit în țesutul orașului.
Imagini aerienre realizate în București în anul 1943, care reprezintă mai multe zone ale țesutul urban, cum ar fi cel situat între fortul Chitila și zona Timpuri Noi ori zona Mihai Bravu.
Această pagină web este dedicată arborilor remarcabil din țara noastră. Demersul dorește să motiveze și să inspire comunitățile locale să utilizeze acești arbori pentru întărirea coeziunii comunității și a identității locale, protejând în același timp habitate sălbatice de importanță majoră pentru toată Europa.
Bază de date cu hărți istorice din Europa, realizate în diferite perioade, care pot fi consultate și în paralel cu imagini satelitare actuale prin funcția syncronized view.
Aceasta este o hartă-video care permite vizualizarea modului în care Pământul a evoluat de-a lungul unei perioade de 38 de ani (între 1984 și 2022). Aceasta permite căutarea și urmărirea evoluției în timp a oricărui punct de pe glob, precum și integrarea acestei informații în cadrul altor pagini web.
Această hartă ajută la înțelegerea adevăratelor dimensiuni ale unei țări ca alternativă la prezentarea convențională a globului pamântesc. Ca să vezi mai exact cum funcționează harta te sfătuiesc pentru început să selectezi orașul-stat Vatican și să îl suprapui peste strada pe care stai tu sau peste un alt spațiu căruia îi cunoști dimensiunile. Experiența este extrem de interesantă.