Peisagistica la 20 de ani – episodul #2 … Alexandru Gheorghe, promoția 2009

9 nov. 2018 | Peisagistică

Diana Culescu

Cunoști Bucureștiul? Ai fost vreodată în Control? Ți-a plăcut terasa? Dacă ți-a plăcut, înseamnă că ai prins drag de ce știe să facă un peisagist … 🙂

Dacă poți să înțelegi și cât de bine se menține amenajarea de-a lungul timpului, cu o intervenție minimală, fără a fi plivită obsesiv precum gazonul de prin curțile vilelor cu pretenții din nordul capitalei, atunci înseamnă că ai sesizat cu adevărat munca peisagistului. Dah! Mă refer aici la munca aia care trece dincolo de un desen frumos colorat. Și care nu este influențată de plantele ce sunt momentan în stoc la furnizorii de plante. Munca aia care este concentrată în a obține un spațiu confortabil și nu un tablou cu tuia și panseluțe. Respectiv, munca aia care face ca întreținerea spațiului rezultat să nu te coste un purcoi de bani lunar. 

În cazul în care nu ai idee la ce mă refer, poți vedea mai jos o imagine din Street View a acestei terase. Cu mențiunea că imaginea a fost realizată în 2014.  Asta doar ca să ai idee unde trebuie să mergi ca să vezi acestă amenajare.

Așa cum povesteam în episodul #1 al serialului Peisagistica la 20 de ani, revin cu o nouă prezentare realizată de Alexandru Gheorghe care face parte din promoția 2009 a Specializării Peisagistică a Facultății de Horticultură din cadrul Universității de Științe Agronomice și Medicină Veterinară București (USAMVB)

La aniversarea a 20 de ani de la înființarea primei școli de peisagistică din România, Alex ne-a vorbit de drumul său profesional și de câteva dintre proiectele realizate de el, printre care se numără și terasa menționată mai sus. De asemenea, el ne-a spus câte ceva și despre pasiunea dezvoltată pentru un domeniu conex peisagisticii. Domeniu pe care l-a descoperit după terminarea studiilor și care este foarte puțin reprezentat noi în țară.

Dar cel mai bine îl ascultați chiar pe el povestind despre toate acestea. Vizionare plăcută!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NOTĂ

Acest site este o proprietate privată și trebuie tratat ca atare.

Comentariile lăsate de utilizatori vor fi păstrate doar în cazul în care reprezintă întrebări ce au legătură cu tema generală a acestui site sau exprimă comentarii argumentate sau sugestii pertinente. Nimeni nu are obligația de a-și petrece timpul aici prin urmare nici eu nu am obligația de a suporta frustrările cuiva.

Mulțumesc anticipat tuturor celor care vor contribui de-a lungul timpului la îmbunătățirea conținutului acestui site.

DISCLAIMER

Conţinutul acestui site nu reprezintă sub nici o formă poziţia oficială a Asociației Peisagiștilor din România - AsoP sau a altei organizații ori instituții la care sunt afiliată.

Informațiile prezentate pe acest website pot fi reproduse numai în scopuri necomerciale și în mod obligatoriu cu menționarea sursei. Excepție de la cazul specificat mai sus fac materialele în cazul cărora este menționat în mod expres faptul că provin din alte surse. În cazul acestora din urmă se vor aplica acele condiționări impuse de autor/autori sau de reglementările legale în vigoare.

Share This